Ułatwienia dostępu

Skontaktuj się z nami:  +48 662 089 475   biuro.adi@onet.eu

Tytuł projektu:

Zwiększenie odporności na sytuacje kryzysowe firmy BIURO TURYSTYCZNE ADI MONIKA KIERZYK-CISZELSKA poprzez m.in. rozszerzenie działalności w kierunku organizacji obozów sportowych.

Działania i cel w ramach projektu:

Celem przedsięwzięcia jest: Rozszerzenie / dywersyfikacja działalności polegająca na wprowadzeniu m.in. obozów sportowych 85.51.Z. ze zdrowym i zbilansowanym wyżywieniem. Planuje się wprowadzenie zdrowego menu zgodnego z obecną ofertą, jednak w wersji znaczenie bardziej sprofesjonalizowanej, dzięki realizacji szkolenia w tym temacie dla załogi kuchni. Co istotne, ważnym aspektem przedsięwzięcia będzie ekologia. Wnioskodawca pozyskał ofertę szkolenia „Zielona Gastronomia – działania proekologiczne w gastronomii”, które pozwoli wdrożyć procedury ograniczające marnowanie żywności, nakierowane na gospodarkę obiegu zamkniętego. Poza szkoleniami związanymi z działalnością operacyjną planuje się również usługi rozwojowe mające zwiększyć odporność przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe (Zarządzenie kryzysowe w gastronomii oraz Komunikacja pozioma i pionowa w zespole w sytuacji kryzysu) oraz szkolenie dotyczące social media. Wnioskodawca planuje oparcie rozszerzonej / zdywersyfikowanej działalności na solidnych podstawach. Dlatego też – w ramach komponentu doradczego – planuje się zamówienie analizy modelu biznesowego wraz z propozycjami zmian. W ramach komponentu inwestycyjnego zostanie doposażona kuchnia i ośrodek. Zostaną zakupione sprzęty wg wykazu, które pozwolą na osiągnięcie wysokiej mocy wydawkowej kuchni, nastawionej na zdrowe jedzenie. Dopełnieniem projektu będzie realizacja strony internetowej.

Grupa docelowa:
Wnioskodawca zaplanował wdrożenie działań umożliwiających wszystkim osobom sprawiedliwe i pełne uczestnictwo we wszystkich elementach projektu, bez względu na przesłanki tj. płeć, rasa, (…). W ramach realizowanego przedsięwzięcia wnioskodawca bierze pod uwagę dostępność co oznacza, że wszystkie produkty (w tym także świadczone usługi) będą mogły być wykorzystywane (używane) przez każdą osobę. Przedsięwzięcie będzie miało pozytywny wpływ na realizację zasady równości szans i niedyskryminacji, w tym dostępności dla osób z niepełnosprawnością, o której mowa w z art. 9 ust. 1-3 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2021/1060 oraz Wytycznych dotyczących realizacji zasad równościowych w ramach funduszy unijnych na lata 2021-2027. W ramach rekrutacji i zatrudnienia, przedsiębiorstwo stosuje politykę antydyskryminacyjną, zapewniając transparentny proces rekrutacji oraz równe szanse dla wszystkich kandydatów niezależnie od ich cech osobistych. Pracownicy są oceniani wyłącznie na podstawie ich kompetencji, doświadczenia oraz osiągnięć zawodowych.

Efekty/rezultaty projektu:
Doposażenie i poprawę standardu funkcjonowania kuchni
Doposażenie ośrodka
Strona internetowa
Szkolenia
Doradztwo

Wartość projektu: 600 353.82 zł
Wysokość wkładu Funduszy Europejskich: 458 796.98 zł

#FunduszeUE, #NextGenerationEU, #FunduszeEuropejskie